måndag 17 november 2008

Årsta IBK – Örnsköldsvik IBK..

Det krävdes ungefär tio minuter för Årsta att vakna till liv i matchen mot Ö-Vik, som redan efter 57 sekunder ledde med 0-2. Årsta stod på hälarna och bortalaget visade vilja och rätt inställning. Men vändningen kom och det var med besked. På tre minuter gjorde Årsta fyra mål och matchen fick ett nytt ansikte, spelet tillhörde nu hemmalaget och skulle fortsätta så resten av matchen.
Andra perioden startade även den lite trevande då Årsta och Kristoffer Widlundh drog på sig en utvisning för fasthållning och det gav Ö-vik möjligheten att reducera till 3-4.
Men glädjen blev kortvarig i bortabåset efter en snygg prestation av Jakob Dahlen kunde Årsta dryga ut ledningen till 5-3. Årsta fortsatte att producera bra i powerplay och efter den andra perioden stod det tillslut 6-3 efter återigen ett powerplay mål av Claes Englund.

Den tredje perioden blev en uppvisning i effektivitet av Årsta, laget gjorde sju mål och visade upp bra moral som fortsatte trumma på till slutsignalen gick. Matchen slutade tillslut 13-4 och serieledningen är fortfarande ett faktum.