måndag 10 november 2008

Målkalas och vinst för Årstas damer

Matchen mellan Årsta och Gävle i damettan blev inget rafflande möte som vi trodde. Hemmalaget spelade tråkig och fartlös innebandy och den lilla skaran som tagit sig till Nynäshallen fick se en match helt utan tempo. Årsta var dock väldigt effektiva och gjorde många mål på bekostnad av motståndarnas misstag. ÅIK startade matchen väldigt bra och ledde med 2-0 redan efter fem minuter genom mål av kapten Malin Widén och planens främsta poängplockare (3+2) Maria Schoeps. Men en bit i andra perioden gick Årsta ner sig rejält och denna svacka höll i sig under hela perioden. Gävle tog till vara på detta och reducerade till 4-2 och satte Årsta i gungning. Lite turligt ökade istället bortalaget på sin ledning till 5-2 och i tredje perioden orkade inte Gävle stå emot längre. Slutresultatet skrevs till hela 11-2 till Årstas favör och det efter många mål utav hög klass. Gävleförsvaret stod mest och tittade boll och man kunde göra lite vad man ville på hemmalagets planhalva. I och med detta tog man sina första poäng på bortaplan och nästa helg väntar seriefyran Hammarby.

Stolta tränaren Noéls kommentar om matchen lyder:
”Vi gör egentligen ingen stor match idag. Vi kan bättre. Försvarsmässigt var det stabilt rakt igenom. Men spelet med boll var stundtals krampaktigt och i passningsspelet och i bolltempot fanns det mycket att önska. Men stolt det är jag. Otroligt stolt.”

Ett extra plus till Emma Woldemeskel i kassen som gjorde en kanonmatch. Hon släppte aldrig riktigt in Gävle i matchen resultatmässigt och noterbart är även att hon räddade en straff i mitten på första perioden.