torsdag 6 november 2008

Inför Kais Mora - Årsta IBK..

På lördag bär det av till Mora, där herrarna i Årsta ska inta Unihoc Arena och spela omgång nummer åtta mot Dalalaget Kais Mora. Mora ligger med elva poäng fyra i serien, med två vinster, tre oavgjorda och två förluster. Resultaten speglar deras spel då de har blandat bländande prestationer med sämre prestationer vilket gör dem till ett svårläst lag. Sirius gick för två omgångar på pumpen med 8-7, vilket säger mer om Moras förmåga att överraska än om Sirius oförmåga att spela jämt under ett helt seriespel.
Årsta kommer senast från en tät match mot Granlo BK, där Årsta plockade extrapoängen i förlängningen efter att det avgörande målet gjordes av Markus Nordlindh. Årsta låg där under med 0-3 och lyckades tillslut vända. Spelarna visade stor moral och inställning, hoppas bara den inställningen finns ifrån start mot Mora.

I Mora bör ett extra öga vila på deras poängkung Bobby Edberg, som hittills producerat 13 poäng. Årstatruppen bör vara skadefri och målvakten Petter Nilsson är återigen frisk efter den snöpliga knäskadan som inträffade på uppvärmningen till matchen mot Granlo. Återstår att se om han är tillbaka mellan stolparna eller om Kim Kulich får fortsatt förtroende efter en stabil insats i senaste matchen.


En annan spelare i Årsta som verkligen verkat hittat formen är Rikard Johansson, som efter ett mellan år i Storvreta/Vesta nu kommit tillbaks till moderföreningen och verkar aldrig ha varit så sugen på att spela innebandy som just nu. Med Anton Fredriksson och Markus Nordlindh vid sin sida kommer han blir svårstoppad i år.

//Webredaktionen

Inga kommentarer: