onsdag 5 november 2008

Inför mötet Gävle GIK-Årsta IK 8/11 (div1 Östra)

På lördag kl. 13.00 är det dags för damernas andra bortamatch för säsongen. Det kommer att bli ett rafflande möte borta i Nynäshallen där Gävle GIK står för motståndet.
Gävle, som nu haft speluppehåll i hela 3 veckor, inledde säsongen med två förluster och en suddenvinst, något som dem själva inte är alltför nöjda med. Nu möter de för första gången en nykomling och räknar förmodligen med vinst. Men Årstas damer har börjat bra och rivstartat med två vinster och en mycket snöplig uddamålsförlust mot Sala Silverstaden. Nu är det dock dags att ta de första poängen på bortaplan.
Gävle kommer vara mer taggade än någonsin då dem nästan tvunget måste vinna för att haka på resten av lagen i serien. Den spelare som visat fram fötterna mest i Gävle hittills, och som Årsta måste se upp med, är den 20åriga forwarden Sara Andersson. Hon har producerat flest poäng i laget, två mål och tre assist på tre matcher och verkar glödhet för tillfället.
Seriespelet i division 1 östra har fått en oväntad start då många av de bottentippade lagen tagit poäng mot de mer etablerade. Förra helgen vann t.ex. nykomlingarna Vendelsö mot Sala som har som mål att ligga i toppen utav serien, vilket de just nu inte alls lever upp till. Även Telge överraskade när de körde över favorittippade Uppsalalaget Sten Sture med klara 4-1 och kunde åka hem med tre pinnar i bagaget. Förra helgen var det åter dags för Telge att gästa Allianshallen och denna gång stod Årsta för motståndet. Det var en jämn match som hemmalaget till slut gick vinnande ur med 7-4, detta till tränare Noéls stora lycka. Rykten säger att det vid slutsignal ska ha fallit en och annan liten glädjetår nerför hans kind.
Noél tycker det ska bli skönt med bortamatch och säger så här inför mötet.
”Det är alltid skönt med bortamatch då man slipper tänka på allt runt omkring och bara kan slappna av och köra järnet. Vi kommer från en matchledig helg och har haft två riktigt bra träningsveckor. Torsdagsträningen kommer att bli otroligt viktig då det gäller att vi redan då kommer upp i matchtempo igen. Det är viktigt att vi snabbt kommer in i fighten på lördag; Första bytet sätter prägel på hela matchen. Vi måste göra jobbet fullt ut i varje byte, annars åker vi på pumpen”, avslutar han.

Vi önskar Årstas damer lycka till och hoppas på vinst på lördag.

Årsta, is pushing the limit!


// Webredaktionen

1 kommentar:

Anonym sa...

kul att läsa lite om damerna!