lördag 29 november 2008

Inför Derbyt, ÅIK-Sten Sture

Då var det dags. Matchen vi alla väntat på. Derby i div1 östra.
Årstas damer tar på lördag kl. 14.00 emot Sten Sture i allianshallen. Sture är den stora favoriten inför matchen och förväntas vinna mot nykomlingarna. I förra matchen vann de med klara siffrorna 8-2 mot Vendelsö medan Årsta kommer från en förlust mot Råsunda i tisdags med 5-2. Lagen ligger på samma poäng tvåa respektive trea i tabellen, dock har Årsta bättre målskillnad. Årsta har under veckan blivit tvungna att möblera om lite i kedjorna då Matilda Lindroth dragit på sig en förkylning men har trots detta trummat på bra och sett rejält taggade ut inför helgens drabbning. Årsta går in i matchen med en stor glädje och avslappnad känsla, Sten Sture däremot har allt att förlora och pressen ligger på dem. Matchen lär bli en tuff och jämn kamp med ett fysiskt spel och förhoppningsvis bjuds vi även på några läckra dragningar och snygga mål.

Sten Stures landslagsspelare Amanda Wall leder tillsammans med Caroline Rengren den interna poängligan på 11 poäng, samma som vår egna Maria Schoeps som imponerat under de senaste matcherna.

Årstas kapten Malin Widén säger så här om matchen:
Vi får inte gå bort oss i defensiven utan måste hålla oss till vårat spel. Det fysiska spelet kommer också att bli väldigt viktigt. Vi kommer att behöva visa vad det är vi har gjort på Idrottens hus under försäsongen. I offensiven gäller det bara att våga göra det där lilla extra, som jag vet att så många utav oss kan och tillägger att stämningen i laget under veckan varit på topp.

Så, på lördag koras Uppsalas bästa damlag. Kom dit och se lagen göra upp om segern. Vi garanterar en sevärd match och trycket från läktaren sägs bli större än någonsin. Är det någon match ni ska se i år är det den här!

Väl mött i allianshallen på lördag
// Webredaktionen

Inga kommentarer: