måndag 27 oktober 2008

Årsta knep åt sig extra poängen..

Söndagens match började dåligt för hemmalaget när Granlos notoriska målskytt J. Rahmqvist gjorde två snabba i mitten av första perioden. Årsta hade dock spelet men deras ineffektivitet framför målet lös igenom. Målen uteblev för Årsta fram till den sjätte minuten in i andra perioden när Johan Selander fint bågade in i planen och satte bollen bakom Granlos för dagen storspelande målvakt Karl Wangel. Dock hade bortalaget redan ökat ut ledningen redan efter 24 sekunder in i den andra perioden till 0-3 så den tredje perioden inleddes med tvåmålsunderläge för Årsta.

Årsta fortsatte att skapa chanser och målet hängde i luften när Granlo drog på sig en utvisning som ledde till straff åt Årsta. Linus Bergström fick chansen med återigen gjorde Granlos målvakt en brilliant räddning och höll fortfarande avståndet till Årsta med två mål. Elva minuter in i tredje kom tillslut tvåan för Årsta genom Joakim Gustafsson, målet satte mer fart på Årsta och när det återstod 3 minuter av matchen kvitterade även Årsta till 3-3 genom Kristoffer Widlundh som sprätte upp den i nättaket.
– Skönt att vi fick dit våra bollar tillslut, vi brände ju en massa chanser. Bollen studsade fram till mig och jag får den perfekt, och hyfsat öppet mål och det vara bara att lägga upp den, tror det även var på studs, säger målskytten K.Widlundh.
Efter en spännande avslutning gick matchen till förlängning där Årsta drog det längst strået och knep extra poängen. Fyran gjordes av Markus Nordlindh som tryckte in bollen i vänstra krysset och förde Årsta tillbaka till serieledning.

– Viktigt med extrapoängen, men hade helst tagit tre poäng såklart, men vi leder ändå serien vilket är skönt, vi bränner för mycket chanser idag helt enkelt, tyvärr, säger dock efter förlängningsvinst och målskytt en lite besviken Kristoffer Widlundh.

Nu väntar ett uppehåll för spelarna och hoppas det plockar fram matchsuget så vi kan åka upp till Mora om två helger och lyckas med det som inte Sirius gjorde, ta tre starka och fortsätta trumma på i toppen av den norra herr ettan.