måndag 1 december 2008

Nervöst Årsta tappade serieledningen..

Under den gångna säsongen har det skördats många hyllningar till vårt herrlag, vilket dem även har förtjänat, men efter att ha skådat gårdagens match mot Gävle behövs en del negativa saker plockas fram.

Laget vi är vana att se med fart i spelet och ett kreativtskapande lag hade igår till synes cement i doserna och spelglädjen var som bortblåst. En nervositet skulle kunna vara en orsak till att spelet inte fungerade som det borde. Årsta med en medelålder på 21 år kanske inte har den rutinen som krävs i sådana här matcher. Orutin behöver inte heller jämt vara negativt, i vissa fall kan det även leda till en orädd attityd som kunde ha lett till en helt annan matchbild. Men så var inte fallet igår, Årsta spelade oftast stillastående med ett obefintligt bolltempo som gjorde det lätt för Gävlespelarna att försvara sig.

Viktiga matcher kommer det fler av, förhoppningsvis så tar vi lärdom av denna och tar med de delarna som vi kan göra något åt. En bra träningsvecka och sedan ser vi fram emot en ny hemmamatch i Alliansen mot Runsten på söndag.

Plus+

Petter Nilsson

– Målvakt av högstaklass i denna serie, spelade med stort självförtroende och bidrog till att siffrorna hölls nere. Petter har länge varit en talang och har blommat ut till en spelare som borde höra hemma i Superligan. Men som Årstaanhängare är vi tacksamma för hans lagval inför denna säsong och bugar och bockar för det spel han visar upp.

Peter Berlin

Peter, som visat denna säsong att han ska ha en given tröja i herrlaget. Med en snabbhet som inte har skådats sedan Daniel Lundin spelade för Årsta och med det snabba handledsskott han innehar blir han livsfarlig. I matchen mot Gävle stod Peter för de farliga skott som lyckades ta sig förbi deras täck, (anm, x antal skott fastnade tyvärr i första och andra täck i stort sett hela matchen) och med marginalerna på sin sida kunde ha blivit matchhjälte. Önskemål från sidan, utmana mer. – Jesper Johansson har fortfarande mardrömmar om målet mot Sirius.

Rikard Johansson

Rikard spelar som vanligt med ett stort hjärta, vilket som oftast syns på hans kroppsspråk under matcherna, och det behövs flera sådana spelare för att höja inställningen i laget. Igår var han en av få som försökte spela snabbt och enkelt med bra variation. Men det krävs som vanligt två för att dansa, och igår klargjordes det extra mycket, tyvärr.

//Webredaktionen

Inga kommentarer: