söndag 7 december 2008

Avslaget Årsta slog Runsten..

Årsta tog sin an bottenjumbon Runsten och spelade återigen inte sin bästa innebandy. Om det var underskattning som var orsaken är inget jag ska spekulera i men Årsta spelade svårt och slarvade massor med bollen. Det var länge sen vi fick skåda ett lag med så många felpass under samma match. Framförallt ett Årsta som har varit ett så spelskickligt lag tidigare visade inte alls upp klass denna match.

Första perioden var väldigt händelsefattig, två mål gjordes, ett för varje lag och här visade Årsta upp det spel som vi är bortskämda med, snabbt, få tillslag och passningar som skär genom motståndarnas försvar. Och målskytten Kristoffer Widlundh behövde bara sticka fram klubban och sprätta upp den. Det var en glimt av den nivå Årsta ska kunna spela på.

I andra perioden skulle man kunna säga att matchen avgjordes, Årsta gjorde fyra mål under en fem minutersperiod. Claes Englund visade vägen med två mål och en assist.
Matchen fortsatte sedan i slentrian och hemmalaget Årsta gjorde det som krävdes för att bärga hem de ack så viktiga tre poäng som kan bli avgörande i framtiden.

- Spelar hellre tråkigt och tar tre poäng än spelar bra innebandy och förlorar, var Nybys tränare Jonas Ohlssons första reaktion efter slutsignalen.

Något som är värt att tänka på, för när alla omgångar är spelade är det inte hur bra laget har spelat som räknas, utan det är hur många poäng man tagit och vilken position i tabellen man har som är det viktigaste.

//Webredaktionen

Inga kommentarer: